Svårt att hitta rätt lån?

Låt oss på Låny navigera skutan.

✓ Snabbt

Med vår jämförelsetjänst hittar du snabbt rätt lån.

✓ Enkelt

Välj det lån som passar din låneprofil bäst.

✓ Säkert

Vi på Låny.nu använder oss endast utav seriösa låneförmedlare.

Svårt att hitta rätt lån?

Låt oss på Låny navigera skutan.

✓ Snabbt

Med vår jämförelsetjänst hittar du snabbt rätt lån.

✓ Enkelt

Välj det lån som passar din låneprofil bäst.

✓ Säkert

Vi på Låny.nu använder oss endast utav seriösa långivare.

Låna 5000 kr från över 50 långivare. Givetvis tas ingen UC när du jämför.

Med vår jämförelsetjänst väljer du det belopp du önskar låna sedan väljer du önskad avbetalningstid.
Efter detta matchar vi de långivare som bäst matchar det lån du önskar.

Låna 5000 kr - Jämför lån från över 50 långivare.

Lånejämföraren

Belopp:
Återbetalningstid:
  • Filter för:
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Lån utan betalningsanmärkning
  • Lån utan UC
  • Lån utan Uppläggningsavgift
  • Lån utan Inkomstkrav
Sortera efter:
Visa fler resultat

Behöver du snabbt låna 5000 kronor? I vår lånjämförare hittar du vilka banker och kreditinstitut som lånar ut 5000 kronor till olika räntor och villkor. Med våra smarta filter kan du se vilka långivare som ger dig lån utan inkomstkrav, vilka som inte applicerar uppläggningsavgift samt vilka som inte tar en UC vid låneansökan och beviljar lån även om du har betalningsanmärkning.​

Vilket lån passar mig?

Idag finns det mängder av olika lånetyper på marknaden. Beroende på hur just ditt behov ser ut finns det nästan alltid en lånetyp som passar till ändamålet. Privatlån (tidigare kallat Blancolån), snabblån, kreditkonto, smslån och företagslån är några typer som erbjuds från en mängd olika långivare och kreditinstitut.

Eftersom utbudet av både lånetyper och långivare är otroligt stort kan det vara svårt att veta vilket som passar dig bäst, därför finns Låny. Vi hjälper dig att jämföra mellan en mängd olika lånetyper och långivare för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

LånEtyper

Privatlån

Privatlån mellan 5.000-600.000 kr. Privatlån är ett konsumtionslån som inte kräver någon säkerhet och är avsett för privatpersoner.

Företagslån

Har ditt företag växtvärk eller har du en affärsidé som du vill förverkliga? Med ett företagslån får företaget likviditet.

Korttidslån

Korttidslån är precis vad det låter som, ett lån med kort löptid. Används oftast som ett hjälpmedel för att täcka en skuld eller oväntad utgift.

Smslån

Smslån avser lån av mindre belopp. Tanken är att det skall vara enkelt att ansöka och utbetalning sker oftast snart efter att ansökan blivit beviljad.

Kreditkonto

Kreditkonto är ett flexibelt lån som kan användas när behovet uppstår.

Ränta utgår endast när lånet utnyttjas.

Samlingslån

Har du flera små eller stora krediter? Med ett samlingslån samlar du alla lån hos en och samma bank, oftast till en bättre ränta.

Om låny

Låny.nu är en tjänst som jämför och rekommenderar olika typer av lån och krediter.
Låny.nu är alltså inte en låneförmedlare eller långivare utan en neutral och hjälpande hand.

Återkommande frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Vilket lån passar mig?

Vilket lån som passar dig bäst beror helt på ändamålet. Behöver du tillfälligt lösa en mindre skuld passar till exempel ett smslån eller kanske ett korttidslån bra. Har du en dröm du vill förverkliga? Med ett privatlån kan du till exempel låna till en båt, husvagn, bil eller kanske den där drömresan. Har du en affärsidé eller vill du få likviditet i firman? Det löser ett företagslån. Eller har du kanske flera lån och krediter hos olika långivare? Då är ett samlingslån en bra idé för att kunna sänka räntan och således få en bättre ekonomi. Ja, lånetyperna är många och därför finns Låny.nu där du kan hitta de bästa långivarna på marknaden som passar dig.

När du hittat en långivare som passar dig, klicka då på “Ansök” längst till höger på långivaren i jämföraren. Där kan du fylla i ansökan till lånet.

Klicka här för att gå till lånejämföraren!

Vilken långivare har
lägst ränta?

I vår lånejämförare kan du sortera efter lägsta räntan. Ställ först in med reglagen vilket belopp du önskar låna samt återbetalningstid, du kan sedan sortera efter lånet med lägst ränta. Då får du direkt upp vilken lägsta ränta respektive långivare kan erbjuda.

Lån om mindre belopp eller som har kort återbetalningstid har ofta en högre ränta medan lån med större belopp och längre löptid ofta har lägre ränta. 

Kan jag låna om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Tidigare har det inte funnits möjlighet att få lån om du har en  betalningsanmärkning. Idag är det dock annorlunda, det finns flera långivare som har förstått att många låntagare med betalningsanmärkningar har återbetalningsförmåga. När du ansöker med lån och har en eller flera betalningsanmärkningar kommer en mer utförlig behandling av din ansökan att ske. Antalet betalningsanmärkningar och hur de har uppkommit är något som långivarna bland annat tittar på. 

Går det att låna pengar
utan att UC tas?

Självklart, idag är det en hel del långivare som erbjuder lån där ingen UC tas när du gör din ansökan. Man skall dock komma ihåg att om långivaren inte gör kreditupplysningen hos UC, så vänder de sig till företag som Bisnode eller Creditsafe för att göra detta. När en kreditupplysning görs hos företag som dessa så syns dock inte kreditupplysningen hos UC. Det vill säga, om du önskar ha ett lån som inte banker kan se så skall du leta efter en långivare som erbjuder lån utan att UC tas. I vår lånejämförare kan du enkelt filtrera på långivare som erbjuder dessa lån där ingen UC tas. 

Vart hittar jag det billigaste lånet?

Det billigaste lånet du kan hitta är det lån som på sista raden visar den lägsta totalsumman sett till lånebeloppet. I vår lånejämförare kan du se vad lånet kommer att kosta totalt, inklusive amortering och ränta. Uträkningen baseras på en exempelränta för att ge ett ungefärligt hum om vad det kommer att kosta dig att låna pengar. En exakt ränta och totalkostnad för lånet får du efter att du gjort din ansökan och långivaren gjort sin bedömning.

Information om vissa lån!

Korttidslån, smslån och snabblån är en högkostnadskredit. Om en låntagare inte har möjlighet att återbetala skulden i tid och enligt avbetalningsplanen, riskerar låntagaren att få en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se